duminică, 10 aprilie 2011

Hi5


Hi5 este un sit web cu statut de rețea socială (social networking) care, în decursul anului 2007, a fost pe locul 25 ca vizitare din toate siturile dinInternet. Compania hi5 a fost fondată în 2002 de Ramu Yalamanchi, care este de asemenea actualul CEO.
În decembrie 2007 hi5 a avut peste 98 milioane de membri.

Caracteristici

Pe hi5, utilizatorii pot să își creeze un profil online, unde pot indica informații precum vârsta, interese, orașul natal, și pot încărca poze, unde ceilalți utilizatori pot posta (depune) comentarii. Totodată hi5 permite crearea unor albume personale și setarea unui music player pe profil. Utilizatorii pot trimite prin e-mail o solicitare de prietenie spre ceilalți. Când o persoană primește un astfel de e-mail, ea poate să accepte, să refuze sau să blocheze persoana respectivă. Dacă o persoană acceptă pe cineva ca prieten, acei doi vor fi conectați direct. Utilizatorul va apărea apoi pe lista de prieteni a acestuia și vice-versa.
Unii utilizatori optează pentru setarea profilelor lor astfel ca să poată fi văzute de toți. Unii aleg ca profilul lor să poată fi văzut doar de către cei care se află în lista lor de prieteni. Rețeaua de prieteni constă în prietenii direcți(primul grad), prietenii acestora (al doilea grad) și prietenii celor de al doilea grad, care formează al treilea grad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu